Obvinili mladistvých páchateľov lúpeže z Lipian

31.07.2003 Celý región

Zo spáchania trestného činu lúpeže formou spolupáchateľstva obvinil v utorok 29. júla vyšetrovateľ Okresného úradu justičnej polície Policajného zboru (PZ) S...
Zo spáchania trestného činu lúpeže formou spolupáchateľstva obvinil v utorok 29. júla vyšetrovateľ Okresného úradu justičnej polície Policajného zboru (PZ) SR v Prešove troch mladistvých obyvateľov Lipian, žiakov SOU poľnohospodárskeho v Sabinove. Okrem nich obvinenie vzniesol voči dospelému mužovi z toho istého mesta.

Deň pred tým o 22.15 h na chodníku pri školskom objekte na ulici Komenského v Lipanoch jeden z nich fyzicky napadol čašníčku z miestneho hostinca v Lipanoch. Chcel sa zmocniť tržby v sume 7700 Sk, ktorú mala pri sebe. Žena sa však aktívne bránila, preto sa mu to nepodarilo a nakoniec ho na mieste činu zadržala policajná hliadka. Vyšetrovanie ukázalo, že všetci štyria obvinení sa na lúpežnom prepadnutí vopred dohodli. Násilníka s lupom mali čakať pred hotelom Lipa v Lipanoch. Poškodená, ktorá utrpela zranenie s dobou liečenia a práceneschopnosťou do 10 dní, ďalších troch obvinených poznala.

Podľa informácie krajskej policajnej hovorkyne Magdalény Fečovej prípad objasnili policajti oddelenia násilnej kriminality odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ SR Prešov za spoluúčasti lipianskych policajtov. Vyšetrovateľ všetkých štyroch obvinených zadržal a spracoval návrh na ich vzatie do väzby.
(tasr)
 

Vyberte región